Bloggaajan paineet

Mä olen nyt muutamankin bloggaajan kirjoituksia lukenut,joissa kirjoittaja kertoo bloggaajana olemisen paineista ja lähestulkoon uupuneen blogin pitämisen takia. 

Voin kuvitella sen varsin hyvin,vaikka itse olenkin vielä uusi harrastelija tässä hommassa enkä kuulu todella suosittujen bloggaajien joukkoon.
Bloggaaminen on koukuttavaa puuhaa,jopa harrastelijana saati jos sitä tekee työkseen. Sitä mietiskelee uusia aiheita kirjoituksiin vähän väliä,ihan missä tilanteessa vain. Tänään ajattelin ruokakaupassa,että pitäisi joskus kirjoittaa uteliaisuudesta. Seuraa blogin kävijämääriä vaivihkaa ja miettii,että mikä olisi hyvä aihe josta porukka kiinnostuu. Kuitenkin vähän erilainen,ettei kirjoita aina kaikesta samasta kuin muut. Siitä ei pääse tavallaan eroon kunnolla koskaan,mielessä se vähintään on vähän väliä. Ammattilaisilla varmasti vielä enemmän,kun on paineita tehdä koko ajan uusia kirjoituksia.
Työkseen tätä tekevillä on varmasti myös paineita yhteistyökumppaneiden jne vuoksi,on pakko kirjoittaa vaikka ei aina niin jaksaisi. Pitää yrittää pitää se kirjoitustahti samana,julkaista vaikka kerran viikossa uusi teksti lukuisten kuvien kanssa. Sitä postausta myös luultavasti hiotaan useaan kertaan ja pitkään,että se miellyttää.

Suosituilla blogeilla on todella paljon lukijoita,sekin varmaan tuo paineita. Pitää tehdä kirjoituksia joista ne tykkää että ne pysyy lukijoina myös jatkossa. Lukijat saattaa myös olla vaativia ja haluta bloggaajan kirjoittavan aina tietyllä tavalla ja tietyistä aiheista. Jos poikkeat siitä,negatiivista mupinaa kuuluu (tai näkyy kommentteina).

Tuota mä en kyllä tajua,että maristaan. Älä lue jos et tykkää,ei bloggaajan ole tarkoitus miellyttää aina vain lukijoita tekemällä niin kuin tahdotaan. Ei bloggaajat ole kuitenkaan velvollisia tottelemaan näitä marisijoita,eihän?
Kirjoitat jonkun rehellisen postauksen tunteita herättävästä aiheesta,saat paskaa niskaan joka suunnasta. Tänäpäivänä on helppoa antaa "rehellistä palautetta" netissä,eikä tarvitse edes omalla nimellä sitä tehdä. Kätevää! Voi huudella ilkeyksiä nimimerkin tai feikkiprofiilin takaa. Se voi olla julmaa ja kylmää kyytiä,varmasti sellaisen myllytyksen keskellä jokainen miettisi,että onko bloggaaminen todellakin sen arvoista? Nähdä todella paljon vaivaa ja käyttää myös aikaa sen takia,että saa sontaa niskaan?

Yhden työuupumuksen sairastaneena voin antaa ihan kaikille saman vinkin,oli työ mikä tahansa ja varsinkin jos työhönsä pystyy itse vaikuttamaan ja päättämään miten ja koska sitä tekee; Ei ole sen uupumisen arvoista. Oma terveys,fyysinen ja psyykkinen on tärkeämpää. Perhe ja läheiset,asiat jotka tuo hyvää oloa. Se,että saat nukuttua öisin ja pystyt syömään kunnolla.

Tuo kaikki on loppupeleissä tärkeintä,ei itsensä uuvuttaminen ole kenenkään etu.

Kommentit

 1. Nyt oli kyllä niin tärkeää asiaa koko postaus, etten osaa tähän näillä raskausaivoilla oikein kommentoida kuin sen, että allekirjoitan tän täysin. Uupuminen voi yllättää kesken mielekkäänkin työn tai harrastuksen tekemisen, joten on hyvä, että myös blogimaailman puolella asiaa nostetaan esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   Ja kyllä,uupumus voi iskeä ihan salakavalasti hiipien harrastuksen tai mieluisan työnkin takia,ei se sitä katso.

   Ja aihe on tärkeä,monet eivät varmasti miellä bloggaamista edes kunnolliseksi työksi, "kunhan vähän raapustelee ja räpsii kuvia!" jo tuollainen vähättely ja tietämättömyys tuo niitä paineita ja ahdistusta varmasti niille,jotka käyttävät tunteja luultavasti lähes päivittäin blogin ylläpitämiseen.

   Tätä tekstiä saa myös jakaa,jos kokee sen hyväksi ns.kannanotoksi tärkeästä aiheesta.👍

   Poista

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttia Unensieppaajille,kiitos!